Συχνές ερωτήσεις


Η Primewell εξυπηρετεί αυτόνομα και μέσω συνεργατών όλες τις Ελεύθερες περιοχές της Κύπρου (εντός της εδαφικής επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας), την Ελληνική Επικράτεια αλλά και σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου. Στη Κυπριακή Δημοκρατία, περιοχές εκτός των ορίων των πόλεων του δικτύου της Primewell, χαρακτηρίζονται δυσπρόσιτες ή ΔΠ. Η χρέωση σε αυτές τις περιοχές γίνεται σύμφωνα πάντα με τον τρέχοντα επίσημο τιμοκατάλογο της Primewell και η παράδοση απαιτεί από 2 έως 5 εργάσιμες ημέρες.

Οι χρόνοι παράδοσης των αποστολών είναι:

Εντός Κύπρου: 1-2 εργάσιμες ημέρες

Ελλάδα: 1-3 εργάσιμες ημέρες

Οι παραπάνω χρόνοι παράδοσης είναι μόνον ενδεικτικοί και διαφοροποιούνται ανάλογα το μέγεθος της αποστολής και τον προορισμό. Επίσης οι παραπάνω χρόνοι παράδοσης ενδέχεται να διαφοροποιηθούν όταν συντρέχουν έκτακτες, απρόβλεπτες συνθήκες και περιστατικά ανώτερης βίας. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν πάντα οι ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «PRIMEWELL MANAGEMENT LTD» και οι ΟΡΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ & ΜΙΚΡΟΔΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «PRIMEWELL MANAGEMENT LTD».

Η Primewell παρέχει δωρεάν ασφάλιση κάθε αποστολής που διεκπεραιώνεται μέσω του Δικτύου της, εφόσον η αποστολή και το μεταφερόμενο αντικείμενο πληρούν τις προϋποθέσεις ανάληψης μεταφοράς. Κάθε αποστολή που διεκπεραιώνεται μέσω της Primewell και δεν εντάσσεται στα απαγορευμένα είδη προς μεταφορά είναι αυτόματα ασφαλισμένη για απώλεια ή καταστροφή μέχρι του μέγιστου ποσού των 80,00 Ευρώ. Εάν η αποστολή έχει αξία ή κόστος αναπαραγωγής πάνω από τα 80,00 Eυρώ και ο πελάτης επιθυμεί να έχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, πρέπει να ασφαλίσει την αποστολή του με επιπλέον χρέωση, δηλώνοντας τούτο γραπτώς με email και αναγράφοντας την αξία της αποστολής, επιβαρυνόμενος με το ανάλογο κόστος της ασφάλισης.

Είναι πολύ σημαντικό να επισημανθεί ότι ο αποστολέας εγγυάται ότι τα υπό διακίνηση αντικείμενα συσκευάζονται, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διεκπεραίωση τους. Ο αποστολέας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και μόνος του επιμελείται την συσκευασία έτσι ώστε να είναι κατάλληλη και ανθεκτική προκειμένου να προστατευθεί το περιεχόμενο της.

Ο πιο γρήγορος και αξιόπιστος τρόπος για να ελέγξετε την κατάσταση της αποστολής σας. Τα online αποτελέσματα μας σας παρέχουν σε πραγματικό χρόνο, λεπτομερή πρόοδο της μεταφοράς της αποστολής σας μέσα στο δίκτυο της Primewell.

Αναζήτηση της Αποστολής σας: ΕΔΩ

Τα χρήματα σας είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ στο 100%. Οι Αντικαταβολές αποδίδονται στους δικαιούχους κάθε Πέμπτη ή Παρασκευή για όλες τις αποστολές που παραδόθηκαν μέχρι και τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, η χρέωση κάθε αποστολής εξαρτάται από τον όγκο και το βάρος της. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της ογκομέτρησης της αποστολής (ΜΗΚΟΣ Χ ΥΨΟΣ Χ ΠΛΑΤΟΣ σε cm / 5000) είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό της βάρος, η χρέωση γίνεται σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ογκομέτρησης. Δηλαδή, στις περιπτώσεις που το ογκομετρικό βάρος μιας αποστολής είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό βάρος, η χρέωση της αποστολής γίνεται βάσει του ογκομετρικού βάρους.

Έχουμε ένα πακέτο αποστολής με μικτό βάρος 2 κιλά και διαστάσεις 35x40x25 cm.

Το αποτέλεσμα της ογκομέτρησης της αποστολής: 35x40x25 = 35.000 / 5000 = 7 κιλά

Οπότε, το χρεώσιμο βάρος θα είναι 7 κιλά και η χρέωση θα βασιστεί στα 7 κιλά (που είναι μεγαλύτερο από το μικτό του βάρος των 2 κιλών).

Οι τιμές των καυσίμων μεταβάλλονται συνεχώς σε παγκόσμιο επίπεδο και επηρεάζουν τα κόστη των μεταφορών (αερομεταφορές, ναυτιλιακές και οδικές μεταφορές).

Για ορισμένες Αεροπορικές εταιρείες, τα καύσιμα σήμερα αντιστοιχούν στο 50% των συνολικών τους δαπανών. Οι περισσότερες Αερογραμμές επιβάλλουν τον λεγόμενο «Επίναυλο Καυσίμων» στις μεταφορές εμπορευμάτων αλλά και στα εισιτήριά των επιβατών.

Ο «Επίναυλος Καυσίμων» είναι μεταβλητός και αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με τις πραγματικές τιμές των καυσίμων σε μηνιαία βάση. Η Primewell εφαρμόζει έναν επίναυλο καυσίμου σε όλες τις αποστολές, βάσει συντελεστή. Βασίζεται στην τρέχουσα τιμή του καυσίμου αεριωθούμενων τύπου κηροζίνης του Κόλπου των ΗΠΑ (USGC), όπως δημοσιεύεται  από τον οργανισμό Energy Information Agency των ΗΠΑ.

Η Primewell συμπεριλαμβάνει τον εν ισχύ «Επίναυλο Καυσίμων» στις προσφορές προς τους πελάτες μας αλλά ο επίναυλος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί με ή χωρίς προειδοποίηση.

Σε περίπτωση ζημιάς ή απώλειας, όλα τα αιτήματα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση CS@PrimewellCourier.com  και οπωσδήποτε εντός 24 ωρών από την επίδοση. Η συσκευασία είναι αποκλειστική ευθύνη του Αποστολέα οπότε η οποιαδήποτε αποζημίωση από πλευράς της εταιρείας μας προϋποθέτει την εμφανή ζημιά και στο εξωτερικό της συσκευασίας.

Για τους Γενικούς Όρους Ανάληψης Μεταφοράς και τις υποχρεώσεις της Primewell προς τους καταναλωτές, κάνετε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

  • Γενικοί Όροι Ανάληψης Μεταφοράς από την PrimewellCourier
  • Χάρτης Υποχρεώσεων προς Καταναλωτές

Για να ενημερωθείτε για τη Δήλωση Απορρήτου της Primewell Courier, πατήστε εδώ.

Σας παρέχουμε τις καλύτερες επιχειρηματικές λύσεις!